Publicaciones 2017

Chemical composition of essential oils of Passiflora edulis f. flavicarpa agroindustrial waste

Iván Chóez, Arnold Ortega, Migdalia Miranda, Patricia Manzano. Emirates Journal of Food and Agriculture. 2017; 29(6): 458-462.

A new tetrahydrodibenzofuran and other constituents from the lichen Usnea antarctica

Rafael Viteri, José Villamizar, Alejandra Ugarte, Alberto Quintero, Franklin Salazar. Journal of Chemical Research. Volume 41, Number 7, July 2017, pp. 371-433, pp. 390-391(2).

Germinación y crecimiento inicial de plántulas de Guaijí (Couepia subcordata) bajo condiciones de vivero

Jaime Naranjo Morán, Eduardo Chica Martínez. Revista Bionatura. Volume 2, No 2, 02 Febrero 2017.

Chemical analysis and normo-glycemic effect of Opuntia ficus Indica

Patricia I. Manzano, Oswaldo G. Pesantes, Glenda M. Sarmiento, Iván Chóez-Guaranda, Zoraida C. Burbano, Galo M. Duran, María C. Villacres. Pharmacologyonline. Volume 1, 30 April 2017, Pages 19-27.

Improving the detection of cocoa bean fermentation-related changes using image fusion

Daniel Ochoa, Ronald Criollo, Wenzhi Liao, Juan Cevallos-Cevallos, Rodrigo Castro, Oswaldo Bayona. Proc. SPIE 10198, Algorithms and Technologies for Multispectral, Hyperspectral, and Ultraspectral Imagery XXIII, 1019819, 5 May 2017.

GC-MS metabolite profiling of Phytophthora infestans resistant to metalaxyl

Ma. Gabriela Maridueña, Andrea Freire, Juan Manuel Cevallos, Esther Peralta. European Journal of Plant Pathology. March 2017, Pages 1-12.

Complete genome sequence of a variant of maize-associated totivirus from Ecuador

Roberth Álvarez, Rodrigo Espinoza, Carlos Mora, Diego Quito. Archives of Virology. Volume 162, Issue 4, 1 April 2017, Pages 1083-1087.

Lichenysin-geminal amino acid-based surfactants: Synergistic action of an unconventional antimicrobial mixture

J. Coronel-León, A. Pinazo, L. Pérez, MJ. Espuny, AM. Marqués, A. Manresa. Colloids and Surfaces B: Biointerfaces. Volume 149, 1 January 2017, Pages 38-47.

Polyphenols extracted from Theobroma cacao waste and its utility as antioxidant

Patricia Isabel Manzano, María Fernanda Quijano, Anita Barragán, Rafael Viteri, Iván Chóez, Jessica Hernández, Oswaldo Valle. Emirates Journal of Food and Agriculture. 2017; 29(1): 45-50.

 

 

 

CIBE, de la ESPOL, fortalece el vínculo con el sector productivo

Ph.D. Daynet Sosa del Castillo. Revista FOCUS. Edición 72, enero 2017, páginas 16-17.

La Raza 4: Seria amenaza para banano y plátano

Ph.D. Freddy Magdama Tobar. Revista El Agro. Edición 248, marzo 2017, páginas 14-17.

La monilia amenaza latente a frutos de cacao

Mariela Leandro. Revista El Agro. Edición 248, marzo 2017, páginas 18-20.

La ESPOL desarrolla un nuevo biofertilizante orgánico líquido

Ph.D. Daynet Sosa del Castillo. Diario El Expreso.

Resistencia genética de sigatoka negra a triazoles

Ph.D. Pablo Chong-Aguirre. Revista El Agro. Edición 249, abril 2017, páginas 28-30.

El biomanto descontaminante de suelos agrícolas

Ph.D. Daynet Sosa del Castillo, Ph.D. Eduardo Chávez. Revista El Agro. Revista El Agro. Edición 249, abril 2017, páginas 31-33.

Casi la tercera parte del agua contaminada viene embotellada

Ph.D. Juan Manuel Cevallos-Cevallos. Diario El Telegráfo, página 23.

Biomanto recupera y nutre el suelo

Revista FOCUS. Edición 74, julio 2017, página 30.